Sista dagen..


Nu är sista dagen på det här året. Kommer jag sakna det? Nja.. Tja.. Vet inte?!

Sista dagen på ett hektiskt, berg- och dalbane år. Jag menar allvar alltså - 2010 har varit som Balder - upp och ner, upp och ner. Om jag skulle beskriva det gångna året med ett ord skulle jag nog säga: *snurr*.
  Hursomhelst, sista dagen spenderats med storasyster Ida och Linnéa på skridskobanan - det var så längesen jag åkte, och dessutom har jag nya skrillor, så jag liknade antagligen Bambi. I eftermiddag blir det mys med "Sound of Music" på kanal 3 och godis från Lillstugan! Nästa år blir det inget mer godis.. Hoppas jag kan hålla det löftet!
Har ni några löften som ni kan bryta nästa år? :P

Gott nytt år alla läsare!
Livet | | Kommentera |

Biokväll!


"Kung Caspian och Skeppet gryningen", trejde filmen om Narnia!

Nu sitter man vid datorn efter att inte ha gjor någonting på hela dagen, förutom att klippa håret förstås...
Igår var man i alla fall på bio med goa Sofie, Linnéa och lillasyster Elin (länk http://worldandwordsofelin.blogg.se/) vi såg på den nya Narnia filmen. Jag var ganska tveksam till om den skulle va bra, blev ganska sågad på recensioner - men jag kanske är lättimponerad.. För jag gillade den! Visst höll den inte sig riktigt till boken, men med 3D glasögon och en massa popcorn blev den redigt hyfsad!

Kort sammanfattning av handlingen: Lucy, Edmund och deras gnällige ganska odräglige kusin Eustace kommer till Narnia - de hamnar på prins (numera Kung) Caspians skepp Gryningen. De är ute på en expedition - de söker efter Caspians fars vänner som förvisats, sju riddare. Deras resa för dem ut på okända vatten där ingen förut har seglat; de stöter på alla möjliga ting på de öar de undersöker - drakar, slavhandlare, grön dimma som "äter" folk och - håll i er - pysslingar med bara en, stor fot. Ganska underligt.

Jag tyckte filmen var värd pengarna, trots att man fick väldigt ont bakom öronen av 3D glasögonen... Tack för kvällen S, L & E!

| | En kommentar |

Medusa


Typiskt min tur; bilden fick inte plats i skannern! Hoppas det går ändå... Morr på skannern.

Den här bilden har jag gjort i skolan, men den blev färdig hemma nu på lovet. Den som är lite allmänbildad förstår förhoppningsvis att det tjejen/monstret föreställer Medusa. Medusa var en vacker kvinna, så vacker att havsguden Poseidon blev förälskad i henne. Hon blev hans älskarinna, men de gjorde misstaget att vara tillsammans i gudinnan Athenas tempel - Athena blev (ganska uppenbart) rasande! Som straff förvandlade hon Medusa och hennes två systrar till fruktansvärda monster; gorgonerna. Deras hår var väsande ormar, de hade klor av järn och den som såg dem i ögonen förvandlades ögonblickligen till sten.
Den som vill veta mer om Medusa kan klicka på länken längst ner!

http://www.ungafakta.se/grekiskmytologi/manniskorna/perseus_andromeda/perseus_andromeda.asp

Jag älskar grekisk mytologi! När jag gick i trean var jag helt besatt; är det så konstigt? Berättelserna är ju grymma, men väldigt spännande! Hoppas jag inte tråkat ut er så mycket att ni inte orkar kommentera :)

Konst | | En kommentar |
Upp